Skip navigation

Industrial, power noise, breakbeat, EBM, soundscape: een kleine bloemlezing uit de stijlen die The Peoples Republic Of Europe in haar muziek verwerkt. Wat dat in de praktijk betekent? Een loodzware, in distortion gedrenkte versie van spijkerharde industrial in een bijna beangstigend doorbeukende, machinale vierkwartsmaat. Achterliggende en in de muziek doorklinkende filosofie kan worden omschreven als nihilistisch en inktzwart, maar voornamelijk hard, harder, hardst! Dat dit een succesformule is moge duidelijk zijn aangezien deze act al sinds 2000 bestaat en talloze optredens achter de rug heeft, onder andere op Summer Darkness.
Eerder deze avond zal “goetheanistische Tonkunstgesellschaft Schwarzblut” het podium van JV Unitas doen kraken onder hun mix van duistere electro, industrial en EBM. Schwarzblut onderscheidt zich van andere acts in deze scene door onder andere de klassiek aandoende vocalen van zangeres Angèlika en teksten die rechtstreeks afkomstig zijn uit werk Goethe, Rückert en Tieck.
Verder wordt er deze avond gedraaid door DJ´s FritZ en Distorted Boy, die ervoor zorgen dat je voor, tussen en na de optredens lekker kan dansen.

Unitas

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: