Skip navigation

Ze hebben geen idee aan wie ze uiteindelijk dit logeeradres hebben te danken. Wie de persoon is die ze een week lang onderdak biedt, weten ze evenmin. Alleen zijn naam is bekend en dat hij bij de Pizzahut in Reykjavik werkt, vijftig kilometer verderop. GEM zanger Maurits Westerik en Bong-Ra zitten momenteel op IJsland om daar samen met producer Maarten Besseling voor een In A Cabin With album.

Gisterenmiddag zijn ze aangekomen in Sandgerði, een klein vissersdorpje in het oosten. In het huis van een, volgens Bong-Ra, “ vage gast” zullen ze een week lang muziek maken. Van een hutje is ditmaal dus geen sprake. “Maar luxe is het ook niet”, zegt Bong-Ra. “Maurits en ik delen één bed, Maarten ligt met zijn slaapzak naast ons in een Al-Qaida kamertje met afgebladderd behang. In de kelder hebben we onze studio ingericht.”

Een breakcore legende en een rocker die samen aan een plaat werken, is een opmerkelijke combinatie te noemen. “Om die reden hebben we ook besloten om samen iets te gaan doen. Deze twee extremen maken dit project juist interessant. Wat er ook gebeurd, het resultaat zal verassend zijn.”

Ook IJsland is bewust gekozen. Bong-Ra: “We wisten al dat we niet met keiharde beats wilden werken. We willen iets anders doen. Iets sferisch. Dan is IJsland het mooiste land om naartoe te gaan. Het klinkt misschien cliché, maar ik snap nu dat dit land echt een duidelijke eigen sound heeft. Gisteren hebben we beneden al wat lopen pielen. Je merkt meteen dat het landschap, de ruimte en de rust zijn invloed heeft op onze muziek.”

Volgende week woensdag komen ze terug, met als het goed is driekwartier nieuwe muziek. “Dat moet zeker lukken. Maurits en ik hebben een muzikale klik, we werken snel. Er zal nog genoeg tijd over zijn om de omgeving te verkennen. Dat moet ook, want we zijn juist hier naartoe gekomen om ons te laten inspireren.”

source: 3 voor 12 Lees verder

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: